Hozzájárulok, hogy a honlap üzemeltetője sütiket használjon a lehető legjobb felhasználói élmény nyújtása céljából. Rendben
Termékek Menü
+36302529424

Pizza tészta recept

Pizza tészta recept

Egy jó pizzáért igazán nem kell olasz étterembe menni. Még a kevésbé gyakorlott szakácsok is bátran elkészíthetik otthon ezt az egyszerű és nagyon ízletes tésztát.

Tészta hozzávalók:

Elkészítés:

Az alapanyagokat kelesztő tálba öntjük és kézzel összedolgozzuk. Ha kicsit száraznak tűnik, akkor nyugodtan adagolhatunk hozzá egy kevés vizet, illetve ha nagyon lágy és ragadós, akkor szitálhatunk hozzá egy kevés lisztet. A tészta akkor jó, ha 5-10 perces dagasztás után elválik az edény falától. Lezárt kelesztő tálban meleg helyre tesszük, míg megkel. Élesztő granulátummal készítve tapasztalatom szerint kicsit tovább kel a tészta. Ha megkelt, 4 egyenlő részre osztjuk a tésztát és gombócókat formálunk belőle. Nyújtófával lisztezett gyúródeszkán (ügyesebbek kézzel) kb 30-32 cm átmérőjű, 2-3 mm vastag korongokra formázzuk és olajozott pizzasütő formára helyezzük.

Paradicsomszósz hozzávalók:

Paradicsomos szószt nem kell külön főzni hozzá. A megkelt  és kinyújtott tésztán szilikon ecsettel elkenjük a paradicsomszószt. Megszórjuk fokhagyma granulátummal, szárított oreganóval és bazsalikommal. Meglocsoljuk olajjal és reszelt parmezánt szórunk rá. Ízlés szerint tetszőleges feltétettel készíthetjük el a pizzát. 200 fokon előmelegített sütőben kb 10 perc alatt elkészül (hőlégkeveréses sütőben kb 7-8 perc).

A megmaradt pizza tészta adagolva folpackba csomagolva 2-3 napig is eltartható hűtőszekrényben.

Tipp!

Ha szeretnénk vendégek számára is elkészíteni, érdemes előtte való nap a tésztát összeállítani és adagolva folpackba csomagolva hűtőszekrényben tárolni. Tapasztalatom szerint az így pihentetett tészta még finomabb lesz és így időt is spórolhatunk az elkészítéssel.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: recept